Book Review – Misguided Angel (Blue Blood The Series)

Published November 13, 2014 by thejewelholic

Selesai sudah baca novel ke-5 Blue Blood The Series “Misguided Angel”. So, it’s time to write down the review. Seperti yang udah pernah gw tulis di review sebelumnya, novel ini belum terbit di Indonesia jadi Summary-nya bakal berbahasa Inggris karena gw ambil dari cover belakang novel asli yang terbit di Amerika.

Summary (From The book jacket)

After inheriting the dark Van Alen Legacy, Schuyler fled to Florence with her forbidden love, Jack. Now the two of them must embark on the mission Schuyler was destined to complete: to find and protect the five remaining gates that guard the earth from Lucifer, lord of the Silver Bloods.

Back in New York, Mimi has been elected Regent of a crumbling coven. Struggling with her heartache over the loss of Kingsley and with her overwhelming desire to destroy Jack, she must focus all of her energy on a perilous new threat. Vampires are being abducted and their captors are planning to burn them alive online…for all the world to see. Help arrives in the form of Deming Chen, a Venator from Shanghai, who must untangle the web of deceptions before the killers strike again.

As the young vampires struggle for the survival of the coven, they uncover a deadly secret, a truth first discovered by Schuyler’s mother during the Renaissance but kept buried for centuries. And as the Blue Blood enclave weakens yet further, fate leads Schuyler to a terrible choice that will ultimately map the destiny of her heart.

misguided angel

The Review (Spoiler Alert)

Susah banget buat nge-review novel ke-5 ini tanpa spoiler abis-abisan. Dari segi perkembangan cerita ada bagian-bagian yang gw suka banget dan ada bagian-bagian yang gw benci banget. Yup, I have love-hate relationship with this book. Gw adalah tipe pembaca yang hampir selalu kena syndrome second man or second girl, jadi gw bener-bener bukan fan-nya Schuyler “Sky” Van Alen (The Half-Blood Vampire). Masalahnya disini (masalah buat gw sendiri lebih tepatnya),bagian awal buku ini diceritakan dari sudut pandang Sky dan menurut gw bagian ini amat sangat membosankan (belum lagi ditambah Sky dan Jack (Benjamin “Jack” Force; Abbadon, Angel of Destruction, Twin Angel of the Apocalypse, the Unlikely, Destroyer of Worlds; Blue Blood) yang punya panggilan sayang yang sukses bikin gw mual). Sudut pandang Sky disini berlatar belakang Florence. Menurut gw cerita Sky dan Jack ini rada gak penting, yang perlu di perhatiin sama pembaca hanya bagian Flashback ke jaman Renaissance yang ada diantara setiap bab.

Masuk ke bagian novel yang gw suka. My favorite character was Kingsley Martin and Mimi (Madeleine “Mimi” Force; Azrael; Angel of Death; Twin Angel of the Apocalypse; Blue Blood). So, disini sebenarnya cerita utamanya gak terlalu banyak berkembang. Penulis, Melissa De La Cruz, lebih mengedepankan hubungan yang mulai terjalin antara Mimi dan Oliver (Sky’s Human Familiar; Red Blood).

Kelemahan lain dari novel ke-5 ini adalah makin sedikitnya action yang disuguhkan, munculnya karakter baru “Deming Chen a Venator from Shanghai” yang (bisa dibilang) punya porsi setara dengan tokoh utama dan Bliss yang secara mengejutkan tidak disebut sama sekali di novel ini (gw pikir dia salah satu Main Role di series ini?!).

Jadi, kalau dibanding sama novel yang ke-4 (The Van Alen Legacy), novel ke-5 ini lebih sedikit action. No War. I wish for Lucifer more appearance. Masalah masih tetap ada, tapi tidak terlalu menegangkan. Seolah-olah penulisnya balik lagi ke periode awal novel pertama, build the story again.

PS: for all Kingsley and Mimi shipper out there, we still have a hope ^_^

14 comments on “Book Review – Misguided Angel (Blue Blood The Series)

  • Leave a Reply

    Fill in your details below or click an icon to log in:

    WordPress.com Logo

    You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

    Twitter picture

    You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

    Facebook photo

    You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

    Google+ photo

    You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

    Connecting to %s

    %d bloggers like this: