Archives

All posts for the month October, 2012

The Charmed One

Published October 26, 2012 by thejewelholic

Menjelajah Youtube daaaann… “Oh My God, It’s Charmed” ^o^

My Fav TV series since I was 10 y.o ’till now (Well, beside Gilmore Girls and Supernatural)

*wish I’m a witch*

Advertisements

Museum Time – Art of Affandi

Published October 25, 2012 by thejewelholic

Gx ada kerjaan dan perpikir “mau kemana hari ini?”, inilah awal dari berakhirnya gw dan kakak gw di Museum Affandi. Museum Affandi memamerkan seluruh karya sang maestro seni lukis Indonesia, Affandi, selama beliau aktif sebagai pelukis. Tidak hanya hasil karya beliau, lukisan-lukisan istri dan anak beliau pun juga dapat dinikmati di museum ini.

5 tahun di Yogyakarta baru kali ini gw menjejakkan kaki di museum ini.LOL


It’s me ^.^ v

Read the rest of this entry →

Being an author

Published October 25, 2012 by thejewelholic

I just knew that authors spend a lot of time to write their stories and update them. Its really a hard work >,<

No matter what kind of story that you make, its still so hard. So, I curse all the plagiarism.

*being an author is hard*

Gangnam Style – Sungha Jung Version (Acoustic Fingerstyle Guitar)

Published October 21, 2012 by thejewelholic

Pertama kali gw denger lagu Gangnam Style-nya PSY itu gara2 ini lagu sukses ngalahin SuJu di salah satu chartnya Korea dan reaksi gw saat itu dalah “What?! yang mana sih PSY?! kya gimana sih lagu na?! (maklum, bukan penggemar YG family, jadi gw gx tw sapa tuh PSY?!).” Dan setelah gw download and dengerin tuh lagu, comment gw setelah satu menit pertama adalah “Lagu apa nih? Gx jelas. Gw gx suka MV-nya.” and close the laptop. Hanya sampai di situ rasa penasaran gw terhadap lagu ini. Sampai tiba wktunya itu lagu merajalela ke seluruh dunia. Bahkan Britney Spears pun ikutan nge-dance ala Gangnam Style. Tapi saat itu pendirian gw masih kokoh. GW GX SUKA LAGU GANGNAM STYLE. Sampaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii….tanggal 4 Oktober 2012. Gw buka Youtube dan melihat ada satu notification. Sungha Jung baru aja up load satu video baru dan begitu liat judulnya, I was like “Gangnam Style? He covering PSY’s song?Ok, let’s take a look.” Jadilah gw nge-download videonya Sungha yang nge-cover Gangnam Style. Video yang berdurasi 2:55 itu sukses bikin gw membatu di depan laptop dan berteriak “It was awesome. Oh Sungha, I love you”. Great. Sejak itulah gw mendengarkan Lagu GANGNAM STYLE – SUNGHA JUNG VERSION ^_^

Here’s the link :

Book Review – Revelations

Published October 18, 2012 by thejewelholic

First note : Novel ini belom terbit di Indonesia dan karena gw bacanya versi asli yang berbahasa Inggris jadi ‘Summary’ yang bakal gw tulis di sini juga hasil copy-paste dari bukunya yang berbahasa Inggris (tapi review-nya tetep pake bahasa Indonesia^^), ok?! ^_^ So, here we go….

Summary (from the book jacket)

Have you ever wondered what secrets lurk behind the closed doors of New York City’s wealthiest families? They’re powerful, they’re famous… they’re undead.

Schuyler Van Alen’s blood legacy has just been called into question—is the young vampire in fact a Blue Blood, or is it the sinister Silver Blood that runs through her veins? As controversy swirls, Schuyler is left stranded in the Force household, trapped under the same roof as her cunning nemesis, Mimi Force, and her forbidden crush, Jack Force.

When one of the Gates of Hell is breached by Silver Bloods in Rio de Janeiro, however, the Blue Bloods will need Schuyler on their side. The stakes are high; the battle is bloody; and through it all, Carnavale rages on. And in the end, one vampire s secret identity will be exposed in a revelation that shocks everyone.

Read the rest of this entry →

He’s Coming !!!

Published October 16, 2012 by thejewelholic

SUNGHA JUNG is coming to Indonesia~~!!!!

Kyaaaaaaaaaaaaa~~ *Fangirling*

So, sejak sekitar sebulan yang lalu gw galau tingkat dewa gara-gara Sungha bakal dateng ke Indonesia bulan depan and bakal ngegelar konser DUA kali di sini. 16 november di Jakarta n 18 november di Bandung. But I can’t attending the concerts 😦 My dad will kill me if I attending one more concert in this year. Even though I use my own money to purchase the ticket but still….Moreover I need to save my money for Super Show 5 (walaupun belom tau tu konser bakal di adain kapan?!RLAB)

The conclusion is, Goodbye Sungha. Sorry noona can’t attending ur concert here. Noona promise that we’ll meet someday. 날 기다려 T_T *sobs*

If you have no idea about who Sungha Jung is, he is MY FAVOTIRE professional acoustic finger-style guitarist. He’s a Korean and he’s way younger than me, born September 2, 1996. *No, I’m not pedophile. It’s purely about his skill*

cr pict as tagged